Oproep van Marianne Krijnsen op LinkedIn

In dit bericht op LinkedIn roept Marianne Krijnsen iedereen op die hart voor (hoogbegaafde) kinderen heeft. Hierover zegt zij het volgende:

Ik heb jullie nodig! (Ook delen en steunen is heel fijn!)

Lieve LinkedIN volgers en leden,

Mijn vorige post, over zelfmoordgedachten bij kinderen, heeft nogal wat losgemaakt bij jullie. Zoals veel mensen concludeerden onder mijn post kan het zo niet langer. Kinderen (en volwassenen) die hulp nodig hebben, staan op gigantische wachtlijsten. Ouders die geen geld hebben om een coach of ander particulier initiatief te bekostigen, moeten toezien hoe hun kind steeds verder afzakt in verdriet, frustratie en zelfs depressies. Terwijl er bij eerder ingrijpen veel leed voorkomen had kunnen worden.

Al een tijdje heb ik het sterke gevoel dat we op moeten staan met elkaar, maar brak ik mijn hoofd over het "hoe dan" gedeelte hiervan. Ik wil de uitdagingen in mijn idee nu loslaten, zodat vooral de mogelijkheden naar boven komen.

Daarom wil ik met jullie delen wat ik wil gaan doen, met het risico dat een ander het oppakt (ook goed, als er maar iets gaat gebeuren!) of dat er vragen komen waar ik nu nog geen antwoord op heb (geloof me; ik zoek alles zo goed mogelijk uit, dus die antwoorden komen er!)

Voor het idee dat ik heb, heb ik jullie nodig. Ik heb coaches, therapeuten, etc. in heel Nederland nodig met een groot hart, investeerders die belangeloos willen delen van hun eigen overvloed, mensen die graag willen meedenken en meehelpen, want ik kan dit niet alleen gaan doen.

Oké daar gaat hij dan:

Binnen nu en drie maanden wil ik een stichting opzetten die een platform gaat worden voor iedereen met een kleine portemonnee die een coach nodig heeft op welk gebied dan ook; kinderen, volwassenen, beelddenken, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, gedragsproblematiek, opvoedkundige vraagstukken, rouwverwerking, etc.

De gemeente kan een mooie rol hierin spelen, maar.. het duurt ontzettend lang en in veel gevallen moet er een diagnose zijn of komen om zorg vergoed te gaan krijgen. Hoogbegaafdheid wordt bijvoorbeeld nog te vaak als luxeprobleem gezien (en een volledige test bij een goede tester kost al gauw tussen de 800 en 1500 euro!) Ook hoogsensitiviteit staat niet in de DSM-V.

Ben jij of ken jij die coach, die bijvoorbeeld 1 uur per week in de agenda wil vrijhouden voor een kind of volwassene die de middelen niet heeft?

Ben jij of ken jij die goedzak die nog wel wat kan missen, zodat de coaches die heel graag willen, maar financieel afhankelijk van hun werk zijn, betaald kunnen worden?

Ben jij of ken jij iemand die het interessant zou vinden om dit platform met mij uit te rollen (snelle denker, denken in oplossingen i.p.v. problemen, eindeloze empathie, kunnen omgaan met iemand die niet snel iets uit handen kan geven, al een naam deponeert voordat er mensen zijn die willen helpen, en de website al aan het bouwen is ;)

Neem dan contact op met mij via een persoonlijk bericht of via de mail: info@stichtingsameninzorg.nl (jaja, ook die naam is al gereserveerd..)

Mijn eeuwige dank is voor jullie! Liefs, Marianne

Hashtags: sameninzorg, coaching, therapie, doeslief

Gepubliceerd op 9 november 2021