Het getal 42 heeft een speciale betekenis voor een hoop mensen. Dit is begonnen met een boek en hoorspel van Douglas Adams: The Hitchhikers Guide To The Galaxy. Daarin komt een computer voor, genaamd Deep Thought, waar een vraag aan wordt gesteld:

"What is the meaning of life, the universe and everything?"

Daar moet Deep Thought dan eventjes over nadenken. Iets van een paar miljoen jaar. Uiteindelijk heeft Deep Thought een antwoord geformuleerd:

"Fortytwo"

42 en XS4ALL

Het ICT-bedrijf waar ik 22 jaar gewerkt heb heeft ook iets met het getal 42. Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat er veel liefhebbers van de genres science fiction en fantasy hebben gewerkt. The Hitchhikers Guide To The Galaxy valt onder die twee genres. XS4ALL had zelfs zoveel met het getal 42, dat ze 42 kozen als huisnummer toen ze iets mochten kiezen tussen de 20 en de 60. Hierdoor is er een hele ons-kent-ons-cultuur ontstaan rond het getal 42 binnen en rondom XS4ALL.

42 en ik

Op 42-jarige leeftijd ben ik aan een lerarenopleiding begonnen aan Hogeschool iPabo. Voor alle duidelijkheid, de i van iPabo staat niet voor internet, maar voor interreligieus. En voorheen stond het voor interconfessioneel.

Kinderen voor Kinderen 42

Er is recent een nieuw album uitgekomen van Kinderen voor Kinderen. En jawel, het is album 42. Met als titel: Worden wat je wil.

Worden wat je wil

Iedereen kan worden wat zij of hij wil. Kijk maar naar mij. Het heeft me ontzettend veel moeite gekost en ik ben ook nog niet klaar. Wel ben ik voor een groot deel al geworden wat ik wil, en ben ik hard op weg om helemaal te worden wat ik wil. Zo heb ik gisteren zelfstandig voor de klas gestaan op een school waar ik dat twee jaar geleden ook al deed. Toen was het bij een groep zeven/acht combinatieklas. Gisteren was het bij een groep zes. En twee weken geleden stond ik voor een groep vier op weer een andere school. Beide scholen bevinden zich op een kwartiertje fietsen van mijn huis.

Eerder werd ik ook al wat ik wil

Toen ik een jaar of elf oud was en op een LOM-school zat in Amsterdam Noord, liep ik vaak op mijn tenen. Dat komt doordat ik geboren ben met te korte achillespezen. Een toenmalige klasgenote grapte dat ik vast later vrouw zou willen worden en nu aan het oefenen was om op hoge hakken te kunnen lopen. Het was maar een grapje, maar het klopt helemaal. Ik ben inderdaad vrouw geworden, ook al zag ik er als kind uit als een jongen, en ik loop inderdaad vaak op hoge hakken.

Video

In deze video vertel ik dit verhaal aan kinderen.

Gepubliceerd op 9 oktober 2021